Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θέματα:

 

 

«Εφηβεία», Πέμπτη 24 Ιουλίου, ώρα 15:30-17:00 | Εγγραφή ΕΔΩ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, όπου το παιδί μεταβαίνει σταδιακά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εφήβου και η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, μέσα από τη γεφύρωση των διαφορών που προκύπτουν και επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών.

 

«Θυμός στην Εφηβεία», Τρίτη 29 Ιουλίου, ώρα 15:30-17:00 | Εγγραφή ΕΔΩ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων βιολογικών και ψυχοσυναισθηματικών αλλαγών. Οι έφηβοι καλούνται να διαχειριστούν όλες αυτές τις μεταβάσεις και ο θυμός αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση σε αυτές. Οι έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της διαμόρφωσης της ταυτότητάς τους, μπορεί να νιώσουν θυμό ως απάντηση στις αβεβαιότητες, τις κοινωνικές/μαθησιακές πιέσεις ή τις διαφωνίες με την οικογένεια και τους συνομηλίκους.

 

Ο θυμός είναι ένας τρόπος για τους εφήβους να επεξεργαστούν τις δικές τους αλλαγές και προκλήσεις, και να κατανοήσουν τον εαυτό τους καλύτερα. Ωστόσο, η διαχείρισή του μπορεί να είναι δύσκολη, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους γονείς τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των βιολογικών και ψυχοσυναισθηματικών καταβολών του θυμού και η καθοδήγηση στη λειτουργική διαχείριση και έκφραση του.

Απευθύνονται σε γονείς παιδιών 10-18 ετών.

Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΗ.

 

 

Πληροφορίες για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων:

 

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr. Εγγραφείτε στο newsletter του Μαζί για το Παιδί για να ενημερωθείτε για τα προσεχή δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια ΕΔΩ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr/

Διαβάστε επίσης:

7 πράγματα που οι έφηβοι θα ήθελαν να γνώριζαν οι γονείς τους

Έφηβοι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Η επίδραση και ο ρόλος των γονέων

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Εφηβεία και συναισθηματική-ψυχολογική ανεξαρτησία του παιδιού

Call Now Button